Falusi turizmus, szállás

Gang

 

Tanyánk Tasson, Budapesttől 60km-re 51-es út mellett helyezkedik el, a falu szélén.
Tassnál folyik össze a nagy Duna és a Ráckevei Duna ág, itt ered a Kiskunsági Főcsatorna is. Mindkét víz kiváló horgászhely.

A község Natura 2000-es területen fekszik, melynek madárvilága páratlan.
A Csepel sziget déli csücskénél (mely a tassi zsilipnél található) található a szigetfői ősfa, ahonnan kiváló kilátás nyílik a rácalmási szigetekre. A szigetre a tassi zsilipen át lehet eljutni.

A Dunától 5 km-re tudunk biztosítani szállást, tanyaközpontunkban kettő, a 21. század igényei szerint felújított gangos parasztházban ajánlunk szállást, mindkét épület akadálymentesített. Mindegyik apartmanunk saját konyhával, fürdőszobával (180*100cm zuhanytálcával felszerelt) rendelkezik. Apartmanokban kábeltévé és a tanya központunk területén vezeték nélküli internet elérhető.

Innen kerékpárral, lovas kocsival vagy személyautóval könnyen megközelíthető a bemutatott terület.
A község több mint 1000 éves múltra tekint vissza, lakói az első időben ételhordók voltak (írásos feljegyzések szerint).
Később nemesek közül Darányi Kálmán, Darányi Ignác, Hómann Bálint miniszterek, illetve Földváry Gábor alispán, a Nemzeti Színház és a Vakok intézetének építtetője is Tasson élt. Sírhelyük megtekinthetők a Református temetőben.

A faluban több történelmi emlékmű és szobor található.
A „Nömös tassi nevezetességek” című könyvben összegyűjtötték a falu látnivalóit, így a könyv útikönyvként is szolgál.
Tasson több civil szervezet működik, akik egész évben programokkal várják az ide látogatókat.
A programokat megtekintheti itt.
Az ide látogatóknak szállást és ellátást tudunk biztosítani.
Aki eljön hozzánk, meg kóstolhatja és megvásárolhatja saját készítésű kecskesajtjainkat, melynek elkészítésébe bepillantást nyerhet az tejházunk látogatása során.

Vendégeink részt vehetnek továbbá falusi disznóvágáson, ahol frissen sült pecsenye, húsleves, toroskáposzta, hurka, kolbász fogyasztására is biztosítunk lehetőséget és természetesen a reggeli házi pálinka elfogyasztására. A disznóvágáson aktív részvétel lehetséges.

Ezen kívül lehetőség van a helyi vadásztársaság területén vadászati lehetőségre (fácán, nyúl, őz, róka).
A falu központjában dr. Szelecsényi Zsigmond által fúratott kútból nyert gyógyhatású ásványvíz folyik.
Időpont egyeztetéssel szeretettel várunk mindenkit.